Belgische nationale handbalploeg wint oefenpot tegen Franse tweedeklasser

Redactie
| 0 reacties
Belgische nationale handbalploeg wint oefenpot tegen Franse tweedeklasser
Foto: © SC

De Belgische handbalmannen hebben zaterdag in Doornik met 39-37 gewonnen van het Franse Nancy. De Red Wolves speelden deze week drie oefenwedstrijden en wonnen er twee.

Vrijdagavond namen de Belgen nog revanche op Nederland door met 31-29 te winnen in Bocholt, nadat het woensdag met 22-26 had verloren tegen datzelfde Nederland in Groot-Bijgaarden. Gisteren wonnen de Red Wolves dus met 39-37 van het Franse Nancy.

Tegen Nancy, een Franse tweedeklassers met alleen maar profspelers, moest de Belgische bondscoach Yérime Sylla naast Qerimi ook Bartosz Kedziora en Tom Robyns missen. Na de zege tegen Nederland kregen andere spelers het vertrouwen van de sportieve staf.

In de absolute slotfase was het Yves Vancosen die voor de overwinning zorgde door eerst een strafworp uit te lokken, die omgezet werd door Damian Kedziora, en daarna zelf de 39-37 eindstand op het bord te zetten met zijn achtste doelpunt van de avond. De Belgische selectie vertrekt nu op stage van 12 tot 15 januari naar het Franse Rennes, waar het ook een wedstrijd zal spelen tegen de lokale eersteklasser Cesson, de ploeg van bondscoach Yérime Sylla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws