Nationale handbalploeg doet niet mee aan voorrondes voor het EK
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Nationale handbalploeg geeft forfait voor EK-voorronde

Nationale handbalploeg doet niet mee aan voorrondes voor het EK
Foto: © photonews

De Belgische handbalploeg bij de mannen passen voor de volgende drie interlands als voorronde op het EK van 2022.

De mannenploeg speelt in maart de drie interlands in de EK-voorronde niet. “De heersende gezondheidscrisis, het ontbreken van een semi- en/of een professioneel kader en de te korte voorbereidingsperiode met de kans op blessures zijn de voornaamste oorzaken”, meldt de Koninklijke Belgische Handbalfederatie (KBHB).

België was in de voorronde van het EK ingedeeld in een groep met Frankrijk, Servië en Griekenland. De KBHB laat weten de Europese Handbalfederatie inmiddels op de hoogte te hebben gesteld. Het rechtstreekse sportieve gevolg is dat de EK-kwalificatiecampagne 2022 voorbij is vooraleer ze is begonnen en dat de Red Wolves in januari 2022 twee barragewedstrijden moeten spelen om te kunnen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden van het EK 2024.

“Met heel veel spijt in het hart hebben we de EHF op de hoogte moeten brengen dat we moeten verzaken aan de geplande EK-kwalificatiewedstrijden van maart”, zegt voorzitter Jean-François Hannosset. “We hebben heel lang geprobeerd om uitstel te verkrijgen maar we begrijpen ook dat de EHF rekening houdt met de opgestelde kalender en duidelijkheid wil. Die is er nu. De Red Wolves zullen dit jaar geen EK-kwalificatiewedstrijden meer spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws