Clément Petit is de nieuwe bondscoach van de Black Arrows

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Clément Petit is de nieuwe bondscoach van de Black Arrows
Foto: © photonews

Clément Petit wordt de nieuwe bondscoach van de Black Arrows, de nationale vrouwenhandbalploeg. Dat kondigde de Belgische handbalbond vrijdag aan.

Petit is op dit moment algemeen directeur en hoofdcoach van de Franse club Sambre Avesnois. Hij zal die taak blijven combineren met de nationale ploeg.

“Bondscoach zijn is niet nieuw voor mij”, laat Petit weten. “In het verleden trainde ik al Guinee en namen we in 2018 deel aan het Afrikaans Kampioenschap. Zowel bij Brest als bij Parijs stond ik aan het hoofd van hun opleidingscentrum en heb ik gedurende tien jaar profspelers en internationals opgeleid en begeleid.”

“De passie voor een nieuw handbalavontuur met veel uitdaging voor een selectie die wacht op haar eerste kansen om een kwalificatie voor een internationale competitie te spelen, is de reden waarom ik bondscoach van België wordt.”

“Dat in combinatie met de mogelijkheid die deze positie biedt om uitwisselingen tussen SAHB en de Belgische federatie te ontwikkelen, kan gunstig zijn voor de ontwikkeling van het vrouwenhandbal. Mijn ambitie is om met het aanwezige spelerspotentieel een competitieve ploeg te smeden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws