Belgen verliezen voor de vierde keer op WK handbal, maandag enkel nog match tegen de VS

De Red Wolves hebben opnieuw verloren op het WK handbal.

De Belgen hadden op hun eerste WK handbal al verloren tegen Denemarken, Bahrein en Egypte. Enkel tegen Tunesië konden de Belgen winnen. In hun vijfde match waren de Kroaten de tegenstander.

De Red Wolves kwam al snel op achterstand en bij de rust stond het 21-13. De Belgen misten heel wat kansen en de Kroaten hielden hen ook goed uit de match. De Red Wolves hadden 24 doelkansen voor rust, maar scoorden maar 13 keer.

In de tweede helft konden de Belgen wel gelijke tred houden met de Kroaten, maar de voorsprong van acht punten in de eerste helft konden ze niet meer goedmaken, eindstand: 34-26. De Belgen spelen nu nog één keer op het WK, maandag tegen de VS. Ze spelen dan om niet laatste te worden in hun groep, de volgende ronde halen is niet meer mogelijk.