De Red Wolves verliezen tegen de Verenigde Staten ook hun laatste wedstrijd op het WK

België heeft ook zijn laatste wedstrijd op het WK verloren. Ze gingen tegen de Verenigde Staten met 24-22 onderuit.

Na de partij tegen Egypte waren de Red Wolves al uitgeschakeld. Zo was ook de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten overbodig.

Het was een trage start, maar de VS begonnen dan uit te lopen. Bij 6-2 moest België een time-out nemen. Daarna was er beterschap. Er werd vlotter gescoord en België kon korter komen. Maar elke keer dat ze op een punt kwamen, liepen de VS telkens opnieuw uit. De VS haalden uitendelijk de rust met een 14-12-voorsprong.

België kwam het beste opnieuw uit de kleedkamer. Ze maakten gelijk en kwamen ook op voorsprong. De VS bleven in de buurt en met nog enkele minuten te gaan stond het 20-21. Daarna leden de Wolves duur balverlies en konden ze niet meer scoren. De VS profiteerden en wonnen de partij met 24-22. Zo gingen de Wolves met slechts 1 overwinning naar huis.